Prinses Delphine maakt schokkend nieuws bekend: "Ben er net niet aan gestorven" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Prinses Delphine maakt schokkend nieuws bekend: "Ben er net niet aan gestorven"

Prinses Delphine maakt schokkend nieuws bekend: "Ben er net niet aan gestorven"

Dat prinses Delphine geen gemakkelijke jeugd heeft gehad, is geen groot geheim. Zo kampte ze in haar tienerjaren zes jaar lang met een zware eetstoornis. Daar vertelt ze nu openhartig over tijdens een uitzending van ‘Goeiemorgen Morgen!’ op Radio2.

Zes jaar. Zolang vocht Delphine van Saksen-Coburg tegen anorexia nervosa. “En het werd steeds erger en erger”, vertelt de prinses nu openhartig bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. Een dieptepunt kwam er toen de prinses vijftien jaar oud was. “Mijn organen waren het aan het begeven”, kan ze zich nog goed herinneren. “Ik ben toen bijna gestorven.” Op dat moment woog Delphine amper 28 kilo.

De dokters wilden haar laten opnemen in het ziekenhuis. Maar volgens Delphines psycholoog was dat niet de beste oplossing. “Ze zei: ‘Ze gaat artificieel opgepompt worden, maar mentaal gaat ze er niet beter van worden’. Ze vertrouwde op mijn wilskracht”, gaat de prinses verder. Na enkele sessie met haar psycholoog ging het stap voor stap beter met Delphine. Maar de kunstschool is haar echte redding geweest. “Toen was ik pas echt vertrokken”, klinkt het.

In de docureeks ‘Delphine: mijn verhaal’ getuigde de prinses eerder al over de eetstoornis die haar leven beheerste. “Ik denk dat het mijn manier was om controle te behouden. Omdat alles rondom mij al oncontroleerbaar was. Ik was toen 13 of 14 jaar oud”, zei ze toen. “De dokters vertelden mijn moeder dat mijn hart verzwakt was, omdat ik te mager was en veel ondergewicht had. Er bleef niet veel van mij over”, aldus prinses Delphine.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws