Keert Anja Daems terug naar het scherm? Radio2-stem hakt grote knoop door Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Keert Anja Daems terug naar het scherm? Radio2-stem hakt grote knoop door

Keert Anja Daems terug naar het scherm? Radio2-stem hakt grote knoop door

Anja Daems is een van de leiding ladies bij Radio2. Vijftien jaar lang stond ze aan het roer van ‘De Madammen’, momenteel presenteert ze de ‘Radio2 Hitmix’ en ‘Radio2 Top2000’. Maar in een ver verleden verscheen de radiopresentatrice ook regelmatig op de televisie. Droomt ze ervan opnieuw een carrièreswitch te maken naar het scherm?

Anja Daems was in de jaren 90 niet weg te slaan van het scherm, met programma’s zoals ‘Herexamen’ en ‘De Notenclub’. “Ik ben begonnen met een lifestyleprogramma op de regionale zenders. Iemand bij de VRT heeft dat gezien en ik mocht auditie gaan doen. En zo is de bal aan het rollen gegaan”, vertelt de radiostem in Story. “Ik had nooit verwacht dat ik iets voor televisie zou doen. In mijn hoofd was tv voor mooie en slimme mensen. En ik was een kleine dikke uit de Kempen”, lacht ze.

In 2000 is haar tv-carrière abrupt gestopt. Maar daar is Anja erg realistisch in geweest. “Ik ben niet de persoon die gaat zagen ‘Is er dit of dat voor mij?’ Ik kan mezelf niet goed verkopen. Dus ja, er is een tijd van komen en gaan”, besluit ze. Maar denkt ze soms aan een terugkeer naar tv? “Grote shows interesseren me niet meer, maar een programma als Het Hoge Noorden van Annemie Struyf zou ik wel nog zien zitten”, denkt de presentatrice luidop na.

Haar radioverhaal daarentegen is nog lang niet uitverteld. Radio2 blijft haar prioriteit, ook na het einde van ‘De Madammen’. “Het was wel even wennen. Maar de luisteraars van ‘De Madammen’ zijn me gevolgd”, zegt Anja dankbaar. Het liefst wil ze dan ook nog zo lang mogelijk doorgaan. “Ik hoop van wel, want ik amuseer me enorm. In mijn hoofd voel ik me ook nog steeds 40. Trouwens, ik heb geen plan B”, aldus de presentatrice.

1 claps
1 bezoekers

Populair

Laatste nieuws