Na afscheid van de VRT: Frank Deboosere deelt opnieuw somber nieuws Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na afscheid van de VRT: Frank Deboosere deelt opnieuw somber nieuws

Na afscheid van de VRT: Frank Deboosere deelt opnieuw somber nieuws

Gisterenavond nam Vlaanderen afscheid van een icoon op het scherm. Frank Deboosere presenteerde na 36 zijn laatste weerbericht op Eén. Enkele maanden voor zijn 65ste moest de weerman verplicht met pensioen. Iets wat hem toch heel zwaar valt.

In een ideale wereld ging Frank Deboosere nog een paar jaar verder als weerman. “Armand (Pien, red.) heeft nog mogen doordoen tot hij 70 was en ik had gehoopt om op een gelijkaardige manier rustig naar de uitgang te kunnen gaan”, vertelt hij openhartig in Het Laatste Nieuws. “Maar de bazen hebben mij gezegd dat de tijden veranderd zijn en dat het vanaf 65 bam en gedaan is. Eventjes heb ik het daar moeilijk mee gehad, maar als dat de regels zijn, dan heeft het geen zin te blijven kniezen.”

Toch heeft Frank schrik om in het grote zwarte gat te vallen. “Ik heb geen zittend gat en ik ben gewoon om tegen tweehonderd per uur te werken”, legt hij uit. “Het wordt afkicken. Iedere ochtend heb ik mijn weerpraatjes gedaan op Radio 1. Weekends, feestdagen, bij geboortes, bij overlijdens, altijd. Ik zou blij kunnen zijn dat ik niet langer mijn wekker om zes uur moet zetten, maar ik weet dat ik op dat uur toch wakker zal worden en meteen naar de weerinfo zal kijken. Maar dan wil ik het ook kunnen vertellen.” Maar de weerman troost zich met de gedachte dat hij zijn talloze volgers op Twitter en Instagram nog heeft.

“Ik blijf wel mijn weerstukjes maken voor mijn website en mijn social media, en ik blijf ook lezingen geven”, besluit hij. “Maar daarmee is de dag niet gevuld. Nu heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik nog allemaal wil doen. Het is zo lang, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Ik ben in onderhandeling met hierboven voor een tweede en een derde leven, maar ik heb al begrepen dat het niet zal gaan”, lacht Frank. Maar nummer één op de agenda is: “Kasten opruimen. Mijn vrouw zegt dat het gedaan is met de excuses. Spannend, hé?”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws