Ingeborg getroffen door persoonlijk drama Buitenland
Buitenland

Ingeborg getroffen door persoonlijk drama

Ingeborg getroffen door persoonlijk drama

Ingeborg (52) heeft een half jaar geleden afscheid moeten nemen van haar moeder, Tine. De 84-jarige vrouw liet niet alleen haar man, maar ook vijf kinderen en twaalf kleinkinderen – het dertiende is onderweg – achter.

"Moeke was dol op Kerstmis", vertelt Ingeborg. "Ze zette altijd een grote kerstboom en op haar kast stond een verlicht sneeuwdorp. Ze genoot ervan om al haar kinderen en kleinkinderen rond één tafel te zien zitten."

Als een verrassing kwam het overlijden van de mama van Ingeborg niet. "Niet echt, haar lichaam was op: een hersenbloeding op haar vijigste, een hartaanval rond haar zestigste, diabetes, twee zware heupbreuken…", verduidelijkt Ingeborg in Story.

"Moeke had ook vasculaire dementie, maar dat ging gelukkig heel traag. Ze had nog veel heldere momenten. Uiteindelijk belandde ze met een longontsteking in de kliniek. Ze huilde van de pijn. Het was een moeilijke afweging: pijn lijden of pijnstillers geven waardoor ze niet helder waardoor ze niet helder meer kon denken?"

"Wat is het meest liefdevolle? Je wil niet dat je allerliefste moeder moet afzien. Toen ze met de palliatieve zorgen begonnen, gaven de dokters haar nog drie dagen, maar na een uur was ze al weg. (Toeval of niet, het kaarsje op de tafel doospontaan uit, red.) En toen ging het kaarsje uit…"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws