Malik Mohammed uit 'Dertigers' doet aangrijpende getuigenis over moeilijke jeugd Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Malik Mohammed uit 'Dertigers' doet aangrijpende getuigenis over moeilijke jeugd

Malik Mohammed uit 'Dertigers' doet aangrijpende getuigenis over moeilijke jeugd

Hij won ooit ‘So You Think You Can Dance’, geeft dansles, dook op in ‘Spitsbroers’ en ‘De luizenmoeder’ en heeft nu zijn eerste hoofdrol, die van Marvin, beet in ‘Dertigers’. Het gaat Malik Mohammed duidelijk voor de wind op professioneel vlak. Op privévlak daarentegen is het niet altijd even gemakkelijk geweest.

Hoe goed alles nu mag gaan, Malik Mohammed zal nooit vergeten waar hij vandaan komt. Dertig jaar geleden werd hij geboren in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daar heeft hij geen gemakkelijke jeugd gehad. De acteur woonde er bij zijn oma. “Het was de eerste plek die als thuis voelde, want mijn mama had het financieel niet makkelijk. Op een bepaald moment leefde ze op straat en moest ze haar enige jas verkopen voor eten”, vertelt hij openhartig in Het Laatste Nieuws.

“Ik heb me lang geschaamd om dat te vertellen, maar m'n mama heeft me geleerd trots te zijn op waar ik vandaan kom en dan ben ik ook”, besluit Malik. Op zijn achtste verhuisde hij uiteindelijk naar een woonwijk in Boom, waar hij alles opnieuw moest leren. “Ik was stil en ingetogen omdat ik niets verkeerd wilde doen. Ik weet nog dat ik voor de allereerste keer op restaurant ging met de familie van mijn stiefpapa. Ik wist gewoon niet wat ik moest doen”, vervolgt hij. “Ik wachtte af om te kijken hoe anderen het deden.”

Maliks stiefpapa is intussen helaas overleden. Met zijn biologische vader heeft hij bovendien niet echt een band. De ‘Dertigers’-acteur heeft hem later nog meermaals ontmoet in Kenia. “Ik heb telkens een paar dagen met hem doorgebracht en we hebben respect voor elkaar, maar als persoon ken ik hem eigenlijk niet”, moet hij vaststellen.

Populair

Laatste nieuws