Ann Van den Broeck, die geneest van borstkanker, doormaakt opnieuw bange tijden Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ann Van den Broeck, die geneest van borstkanker, doormaakt opnieuw bange tijden

Ann Van den Broeck, die geneest van borstkanker, doormaakt opnieuw bange tijden

Afgelopen zomer kwam voor Ann Van den Broeck de donderslag bij heldere hemel toen ze plots een knobbeltje ontdekte in haar borst. De musicalactrice kreeg helaas te horen dat ze aan borstkanker leed. Ze is momenteel goed op weg naar de genezing, maar dat betekent niet dat ze er steeds even gerust in is.

“De diagnose was hard schrikken. Ik was 45, ik had het niet verwacht”, geeft Ann Van den Broeck toe in Humo. “Mijn grootmoeders zijn 96 en 97 jaar geworden, mijn grootvader net geen 102. Als ik hun genen heb, zit ik nog niet in de helft van mijn leven.” Dat ze kanker kreeg, noemt de musicalactrice dan ook “brute pech”. “Ik denk dat ik te veel stress heb gehad, dat ik te vaak over mijn grenzen ben gegaan”, bedenkt ze zich.

“Als je zo diep gaat, verzwakt je immuniteit en is het moeilijker om te vechten tegen slechte cellen”, vervolgt Ann. “Ik heb de laatste jaren veel stress gehad: ik was aanvankelijk bang dat deze diagnose me het laatste duwtje richting burn-out of depressie zou geven. Ik ben blij dat dat niet is gebeurd: ik ben altijd positief gebleven”, klinkt het. Daarom heeft de actrice ook besloten overbodige stress vanaf nu te vermijden. “Ik luister nu naar mijn lichaam. Ik wil nooit meer in het rood gaan”, besluit Ann.

Dat doet ze om te voorkomen dat ze hervalt, iets waar ze nog steeds erg veel schrik voor heeft. “Ik heb nog last van bijwerkingen: de vermoeidheid, mijn haar... Ik heb evenveel kans om weer kanker te krijgen als om het even wie”, beseft Ann. “Maar dan denk ik: als het dat maar is. Ik heb een toekomst. De kanker is weg”, klinkt ze weer als haar positieve zelve. “Twee vroegere klasgenoten uit het middelbaar hebben ook kanker gekregen. Eén van hen is twee maanden geleden gestorven. De andere is terminaal.” En daar wordt ze toch even stil van.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws