Zegt Samira 'Familie' straks vaarwel? Actrice Belinda Voorspoels hakt knoop door TV en Radio
TV en Radio

Zegt Samira 'Familie' straks vaarwel? Actrice Belinda Voorspoels hakt knoop door

Zegt Samira 'Familie' straks vaarwel? Actrice Belinda Voorspoels hakt knoop door

We leerden Belinda Voorspoels kennen als Lexi in ‘Thuis’, een kleine rol die maar niet leek te groeien. In 2021 maakte de actrice uiteindelijk de overstap naar de concurrent. En dat leek de juiste keuze te zijn, want haar personage Samira maakt intussen wel deel uit van de hoofdcast van ‘Familie’.

Zo stapt Belinda’s personage Samira vrijdag in het huwelijksbootje met Benny, een van de meest geliefde personages uit de soap. Die rol wordt intussen al elf jaar vertolkt door Roel Vanderstukken. Maar dat was niet de bedoeling. De acteur kreeg eerst een contract van twee jaar. “Maar ik ben er nog altijd en met veel plezier”, zegt hij in Dag Allemaal. “Ik zie mijn personage graag. Zolang ze verhalen schrijven waarin hij zichzelf kan zijn en zich niet moet verloochenen, ga ik dat blijven doen”, besluit Roel.

Maar hoe zit dat bij Belinda? Hoelang ziet ze zichzelf nog meedraaien op de set van ‘Familie’? “Ik heb daar geen termijn op geplakt”, klinkt het bij de actrice. “Ik ben heel blij en dankbaar voor elke kans die ik hier krijg. Het zal ’n beetje afhangen van hoe de verhalen lopen en hoe mijn persoonlijk leven evolueert.” Mocht ze ooit zwanger raken bijvoorbeeld, zou er voor Belinda heel wat veranderen. “Maar ook in de verhaallijnen van ‘Familie’”, bedenkt ze zich.

Bovendien sluit de ‘Familie’-actrice ook een toekomt in het theater niet uit. “Ik sta daar zeker voor open, als het te combineren valt”, besluit Belinda. “Er zijn besprekingen gaande voor een paar andere acteerprojecten, maar er is nog niets concreet.”

Populair

Laatste nieuws