"Om te koesteren": Bieke Ilegems deelt aangrijpende foto's van dementerende mama Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

"Om te koesteren": Bieke Ilegems deelt aangrijpende foto's van dementerende mama

"Om te koesteren": Bieke Ilegems deelt aangrijpende foto's van dementerende mama

Actrice en presentatrice Bieke Ilegems kreeg twee jaar geleden het vreselijke nieuws te horen dat haar mama aan alzheimer lijdt. Op Radio 1 vertelde ze dat de ziekte toen al een enorme vaart had genomen. Op Instagram deelt Bieke nu een reeks prachtige foto’s met haar mama, om de goede momenten te koesteren.

“We wisten dat het eraan zat te komen, maar dat het plots zo snel zou gaan... Dat maakt mijn broers en onze papa sprakeloos”, zei Bieke Ilegems, de vrouw van ‘Thuis’-acteur Erik Goossens, op Radio 1. “Er is geen sprankeltje hoop. We trekken ons op aan het kleinste opstootje van schijnbare helderheid. Maar telkens volgt er een ontnuchterende diepe donkerte.”

Gelukkig heeft haar mama nog regelmatig goede dagen. “Alzheimer tast veel aan, maar niet haar charisma, toch?”, schreef de presentatrice onlangs nog over haar moeder op Instagram. Nu was het opnieuw zo’n goede dag. Bieke geniet van een gezellig onderonsje met haar ouders en legt het meteen vast op beeld. “Koesteren”, besluit ze. Dit noemt ze dan ook niet voor niets “kleine lichtpuntjes”.

Gelukkig kan Bieke op de steun van haar volgers rekenen. “Inderdaad, zo belangrijk”, “Geniet van elke seconde”, “Ik ken het gevoel, heel zwaar, maar vooral alles koesteren”, “Prachtige foto’s van je lieve ouders”, “Ze stralen liefde uit”, “Probeer nog zo lang mogelijk van je ouders te genieten” en “Veel sterkte, Bieke”, steken ze haar een hart onder de riem.

Populair

Laatste nieuws