Will Tura (82) maakt droevig nieuws bekend: "Enorm moeilijke beslissing" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Will Tura (82) maakt droevig nieuws bekend: "Enorm moeilijke beslissing"

Will Tura (82) maakt droevig nieuws bekend: "Enorm moeilijke beslissing"

Slecht nieuws voor de fans van Will Tura. Na meer dan 60 jaar neemt de 82-jarige zanger afscheid van het podium. Hij heeft besloten zichzelf vanaf nu op de eerste plaats te zetten.

Anderhalf jaar geleden doorkruiste hij nog heel Vlaanderen met zijn ‘Ronde van Vlaanderen'. Dat blijkt nu ook zijn allerlaatste concertreeks te zijn geweest. Na ruim 60 jaar stopt Will Tura met optreden. “Het gevoel om live op te treden met een band is met niks te vergelijken. Maar na 10.000 keer is het goed geweest”, besluit de zanger in Het Laatste Nieuws. “Het is nu aan Arthur Blanckaert (Will Tura’s echte naam, red.) om voluit van het leven te gaan genieten.”

“Aan het begin van mijn carrière had ik nooit kunnen bedenken dat ik zo vaak zou mogen zingen. Ik heb van ieder moment op het podium genoten en kan mijn fans daarom niet genoeg bedanken”, wil de zanger benadrukken. “Het was een moeilijke beslissing, maar de twijfels of ik me nog honderd procent zou kunnen uitleven op het podium, hebben me overtuigd”, biecht Will Tura op.

De zanger zal dus nooit meer touren. “Maar: Hoe kick je af van meer dan een halve eeuw verslaving?”, vraagt hij zich wel af. Daarom neemt Arthur nog niet definitief afscheid van Will Tura. “Ik blijf thuis spelen en componeren. Daar kan ik als 'gepensioneerde' natuurlijk uren aan een stuk musiceren op gitaar of op piano”, besluit hij. “Maar ik laat nu vooral de dingen wat op mij afkomen. Weet je, niks moet nog, sommige dingen mogen nog. Dat is een fijn gevoel.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws