Leko komt met opmerkelijke reactie op blunder van De Bleeckere Sport
Sport

Leko komt met opmerkelijke reactie op blunder van De Bleeckere

Leko komt met opmerkelijke reactie op blunder van De Bleeckere

Ivan Leko heeft vrijdagnamiddag voor het eerst gereageerd op de blunder van Frank De Bleeckere. Die vergat de uitzonderingen op de nieuwe handsregel te communiceren naar de Belgische scheidsrechters, waardoor Genk tegen Club Brugge een onterechte strafschop kreeg.

Op zijn persconferentie voorafgaand op de match van maandag tegen Royal Antwerp FC, werd Leko gevraagd naar het spijtige voorval. Opmerkelijk: de Kroaat was zelf al langer op de hoogte van hoe de regels en uitzonderingen rond de nieuwe handspelregel precies in elkaar zaten, maar maakte zich niet kwaad over de zaak. Integendeel: hij bleef zelfs erg rustig.

“Voor mij was het onmiddellijk duidelijk dat het géén strafschop was. We hadden in Tubeke extra uitleg gekregen over de nieuwe regels omtrent hands en dus ging ik er tijdens de match tegen Genk van uit dat de bal niet op de stip zou gelegd worden.”

"Het is ontzettend zuur, maar het is voorbij"

“Ik vind het heel jammer, zeker omdat de scheidsrechters tijdens de match de mogelijkheid hadden om de beelden te herbekijken. Het is ontzettend zuur puntenverlies, maar het is nu gebeurd en het is voorbij. We moeten hier niet te lang bij stilstaan en ons op de volgende wedstrijden focussen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws