Vrijdag 19 April 2019 - 22:21   I   door Redactie

Indrukwekkend Genk doet gouden zaak, titeldroom van Standard spat uiteen

Indrukwekkend Genk doet gouden zaak, titeldroom van Standard spat uiteen

KRC Genk heeft vrijdagavond opnieuw een belangrijke stap richting een vierde landstitel in zijn bestaan gezet. De ploeg van Philippe Clement won, na een overtuigende prestatie, met 1-3 op het veld van Standard.

In een boeiende eerste helft was het tot enkele minuten voor de koffie wachten op een doelpunt. Heynen brak de ban. De middenvelder rondde een prachtige Genkse aanval af met een goed gemikt schot. Ochoa was kansloos en zo stond het 0-1.

Samatta met 0-2

Aan het begin van de tweede helft probeerde Standard de bakens te verzetten, maar het werd getrakteerd op een ijskoude douche. Eerste miste Ito nog een reuzekans, maar luttele minuten later nam Samatta de te ver uitgekomen Ochoa te grazen en stond het 0-2.

Standard hing in de touwen en slikte in de slotfase zelfs nog een derde treffer. Heynen legde perfect terug en Trossard had de bal slechts in het lege doel te duwen. Kort na de 0-3 kon Marin nog milderen, maar verder dan de 1-3 kwam Standard niet meer.

Genk doet gouden zaak

Genk zet opnieuw een belangrijke stap richting titel. Het telt momenteel zeven punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge, dat maandag nog in actie komt tegen Antwerp. Standard moet een kruis maken over de titel. Het volgt al op acht punten van Genk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  sport  I  voetbal