Presentator Bart Schols zwaar geschokt na dramatisch nieuws Buitenland
Buitenland

Presentator Bart Schols zwaar geschokt na dramatisch nieuws

Presentator Bart Schols zwaar geschokt na dramatisch nieuws

Bart Schols, presentator van De Afspraak op Canvas, is erg aangeslagen door de dood van Guy Verbruggen (66) uit Aarschot. Hij kwam door geweld om het leven in Thailand.

Zeven jaar geleden was Guy met zijn Thaise vriendin naar Thailand verhuist. De oud-leraar wiskunde gaf les in het Sint-Jozefscollege in Aarschot.

Afgelopen zondag, één dag voor zijn verjaardag, is Verbrugghe in Thailand overleden. Aanvankelijk leek het om een hartaanval te gaan, maar nu blijkt het moord te zijn.

"Ik ben enorm geschrokken door dat nieuws”, zegt Bart Schols aan Het Nieuwsblad. “Maandag wenste ik hem nog een gelukkige verjaardag op Facebook. Meteen daarna kwam ik te weten dat hij overleden was.”

Sleuteljaar

Schols is een oud-leerling van het Sint-Jozefscollege en kreeg les van Verbruggen. Hij was zijn klastitularis in het derde middelbaar, in 1987. “Dat was een sleuteljaar voor mij. Mijn moeder is dat jaar uit het leven gestapt, en Verbruggen en andere leerkrachten hebben mij bijzonder goed opgevangen.”

"Het is een hele tijd geleden dat ik Guy Verbruggen nog gezien had. Ik denk dat de laatste keer in 2017 was, op een feest van het college. Maar ik heb onnoemelijk veel respect voor hem. Zonder hem zou ik niet staan waar ik nu sta. Hij was een bepalend figuur in mijn leven. Hij heeft véél meer gedaan dan zijn rol als leerkracht voorzag.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws