Alaphilippe is volledig in shock: "Dit is toch onmogelijk?" Sport
Sport

Alaphilippe is volledig in shock: "Dit is toch onmogelijk?"

Alaphilippe is volledig in shock: "Dit is toch onmogelijk?"

Mathieu van der Poel blijft verbazen. Hij won de Amstel Gold Race, vanuit een geslagen positie. Julian Alaphilippe was erg verrast door de remonte van de Nederlander.

“Eerlijk, ik weet niet goed wat er gebeurd is. Ik heb het maximum gegeven vanaf het moment dat ik aanviel tot op de meet. Jakob en ik werkten goed samen en ik dacht dat we voor de zege zouden sprinten", zegt Alaphilippe aan Het Nieuwsblad.

"Ik dacht dat we op drie km van de meet nog 45 seconden voorsprong hadden, en dat het wel zou volstaan. Vanaf de laatste kilometer wou Jakob niet meer overpakken. Ik kreeg ook wat last van krampen, wat niet onlogisch is, gezien de hitte, maar bleef ik toch het tempo onderhouden. Wat er nadien gebeurd is, begrijp ik niet. Opeens zag ik Kwiatkowski heel snel afkomen en meteen daar achter het peloton.”

“Ik ben niet ontgoocheld dat ik niet gewonnen heb, maar wel ontgoocheld op de manier waarop. Op twee kilometer van de streep kwam de koersdirecteur nog vertellen dat we 35 seconden voorsprong hadden. Dat wil zeggen dat die mannen nadien 15 seconden per kilometer sneller reden dan wij. Ik denk dat zoiets onmogelijk is”, aldus Alaphilippe.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws