Greg Van Avermaet neemt na (mislukt) voorjaar mogelijk zeer verrassend besluit Sport
Sport

Greg Van Avermaet neemt na (mislukt) voorjaar mogelijk zeer verrassend besluit

Greg Van Avermaet neemt na (mislukt) voorjaar mogelijk zeer verrassend besluit

Greg Van Avermaet schrok ook dat Mathieu van der Poel nog de Amstel Gold Race won. Dat had Van Avermaet, die zelf in een geslagen positie zat, niet meer verwacht;

“Ik was best goed", vertelt Van Avermaet aan Het Nieuwsblad. "Maar toen Alaphilippe en Fuglsang aanvielen, kon ik simpelweg niet volgen. Ze gingen supersnel weg. Maar in het groepje daarachter kon ik mij wel handhaven. Wat niet slecht was."

"Als ik zie wie zich daar allemaal ‘aan kant’ moest zeten: Valverde, Sagan, Wellens… Ik had ook nooit gedacht dat we nog voor de overwinning reden. Ik denk dat Van der Poel dat zelf ook nooit gedacht had. We zaten in verlopen positie en reden, dachten wij, voor de vierde plek.”

Amstel Gold Race leek de laatste koers voor Van Avermaet, maar mogelijk knoopt hij er toch nog Luik-Bastenaken-Luik aan vast. “Ik ga er eens een nachtje over slapen. Maar als ik Kuurne en Dwars door Vlaanderen heb laten vallen, was dat altijd al met de gedachte van misschien er Luik nog bij te nemen. Ook al wordt het moeilijk om er een hoofdrol te spelen. Je ziet dat hier renners aan de start komen die specifiek naar deze wedstrijden hebben toegeleefd. Terwijl bij mij de frisheid toch een beetje weg is.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws