-->

Aanslag in Straatsburg: Noodtoestand in Frankrijk, dader blijft op de vlucht

Aanslag in Straatsburg: Noodtoestand in Frankrijk, dader blijft op de vlucht
Woensdag 12 December 2018 - 07:19   I   Foto: Twitter   I   door Redactie

Bij een schietpartij omstreeks 20 uur gisteravond in Straatsburg zijn drie doden en twaalf gewonden. Zes van hen zijn er ernstig aan toe. De dader, die een automatisch wapen gebruikte, is nog altijd op de vlucht. Burgers worden opgeroepen om binnen te blijven. De grenzen worden extra streng beveiligd om te voorkomen dat de dader het land uit zou vluchten. Het dreigingsniveau is ook opgetrokken tot het hoogste peil: dat betekent de noodtoestand.

Het schietincident vond gisteravond rond 20 uur plaats in het centrum van de stad. Een man zou het vuur geopend hebben op de menigte, waarna er paniek uitbrak. Veel mensen vluchtten weg naar een restaurant.

De ordediensten vroegen de bewoners om binnen te blijven. De kerstmarkt ligt in het historisch centrum van de stad en is volledig omgeven door water. Elke brug was sowieso afgezet met politiewagens.

Taxi

Er is nog altijd een klopjacht bezig op de dader. Na zijn schietpartij zou hij een taxichauffeur hebben verwond en beroofd, waarna hij er vandoor zou zijn gegaan met diens taxi. Dat meldt een politiebron aan het persbureau Reuters. 

Aanhangers van IS hebben hun blijdschap op Twitter al getoond vanwege de aanslag. "De aanval werd al enkele dagen na onze dreigementen uitgevoerd", jubelen ze. Een officiële opeising is er niet.

TAGS  I  Straatsburg