Genk is lachende derde na felle strijd tussen Antwerp en Club Brugge Sport

Genk is lachende derde na felle strijd tussen Antwerp en Club Brugge

KRC Genk heeft op Paasmaandag de beste zaken gedaan in play-off 1, en dat zonder dat het zelf in actie kwam. Royal Antwerp FC en Club Brugge speelden op de Bosuil 0-0 gelijk en zo volgt blauw-zwart nu op zes punten van Genk.

Na nauwelijks enkele minuten spelen had Club Brugge al een strafschop kunnen krijgen toen Van Damme zijn rechtstreekse tegenstander Openda tegen de grond werkte. Scheidsrechter Visser zag er geen strafschop in en de VAR eveneens niet. Daarna stapelden beide teams de slordigheden op.

Aan grote kansen was er voor rust een gebrek. Bij Club meenden ze na een duwfout van - alweer - Van Damme ten tweede male recht te hebben op een elfmeter, maar opnieuw greep Visser niet in. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0.

Reuzekans voor Vormer

In de tweede helft ging het spel goed op en neer. Vormer kreeg na een heerlijke steekpassje van Rits een uitgelezen kans, maar de kapitein van Club botste op een prima uitgekomen Bolat. Geen 0-1 dus.

In de slotfase was de tank zowel bij Antwerp als Club leeg. Het dubbeltje kon nog langs beide zijden vallen, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Club Brugge volgt in de stand op zes punten van Genk.