Advocaat van spilfiguur Dejan Veljkovic haalt zwáár uit

Advocaat van spilfiguur Dejan Veljkovic haalt zwáár uit
Woensdag 24 April 2019 - 08:03   I   door Redactie

Kris Luyckx, de advocaat van Dejan Veljkovic, heeft zwaar uitgehaald. Luyckx begrijpt niet dat het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) een transferverbod van 10 jaar heeft gevorderd voor Veljkovic.

Veljkovic is dé spilfiguur in de zaak Propere Handen, maar enkele maanden geleden besliste hij de allereerste spijtoptant in ons land te worden. In ruil voor volledige verklaringen zou Veljkovic zelf wegkomen zonder straf. Bij de KBVB hopen ze echter dat niets minder waar is en Veljkovic straks in de eerstvolgende tien jaar geen transfers meer kan doen.

"De Geschillencommissie is een tuchtorgaan dat een uitspraak kan doen over de leden die aangesloten zijn bij de Belgische voetbalbond. Het verwondert mij dat ook wij moeten verschijnen, want als makelaar is mijn cliënt nooit lid geweest van de KBVB", aldus Kris Luyckx, de advocaat van Veljkovic, in een reactie aan Sporza.

"Het is te doorzichtig"

"Eigenlijk had mijn cliënt net zo goed een uitnodiging kunnen krijgen van de lokale vissersclub. Ik begrijp de motieven, maar het is te doorzichtig", voegde Luyckx er nog aan toe.

Poll: Verdient Veljkovic deze straf van 10 jaar?
TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal