Het gaat weer vriezen: Opgelet voor aanvriezende mist Royalty
Royalty

Het gaat weer vriezen: Opgelet voor aanvriezende mist

Het gaat weer vriezen: Opgelet voor aanvriezende mist

Het wordt ook komende nacht weer opletten geblazen. Het gaat namelijk weer vriezen en daardoor is er risico op aanvriezende mist, zo meldt het KMI.

Vanavond en vannacht is het licht- tot gedeeltelijk bewolkt. Lokaal kan er wat nevel of een (aanvriezende) mistbank voorkomen. De minima liggen tussen -6 graden in Hoog-België en -1 graad aan zee. Er staat weinig wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen.

Donderdag

Morgen krijgen we opnieuw droog weer met opklaringen, maar soms kunnen er vrij veel middelhoge en hoge wolkenvelden voorkomen. De maxima schommelen tussen 3 en 6 graden. Er staat nog steeds een zwakke wind uit veranderlijke tot zuidelijke richtingen.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking geleidelijk aan toe, maar aanvankelijk zijn er nog brede opklaringen mogelijk op sommige plaatsen. Op het eind van de nacht dringen lage wolkenvelden binnen in het noordwesten van het land, maar het blijft droog. Het vriest overal nog licht tot matig, met minima die liggen tussen -5 graden tot -1 graad. De wind is zwak en komt uit het zuidwesten of variabele richtingen.

Vrijdag

Vrijdag neemt de bewolking snel toe vanaf het noordwesten. In het zuiden en oosten van het land zijn er aanvankelijk soms nog brede opklaringen. Uit het wolkendek kan op sommige plaatsen soms wat lichte (mot)regen vallen, maar de hoeveelheden blijven beperkt. De maxima liggen tussen 1 graad in het zuiden en 8 graden aan zee.

Weekend

Tijdens het weekend blijft het overwegend zwaarbewolkt met soms wat lichte (mot)regen, maar meestal droog weer. Het wordt zachter, met maxima tussen 4 en 8 graden op zaterdag en tussen 5 en 10 graden op zondag. De wind neemt toe tot meestal matig en komt uit westelijke richtingen.

Begin volgende week komen we opnieuw onder de kern van een hogedrukgebied te liggen, waardoor de wind opnieuw grotendeels weg valt. Het blijft wel overwegend bewolkt en meestal droog. De temperaturen liggen aanvankelijk nog een aantal graden boven de normalen, vooral 's nachts.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws