Woensdag 24 April 2019 - 09:55   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

"Kristof Calvo als premier wordt nu heel waarschijnlijk"

Bart De Wever ziet de toekomst van de regering niet zo rooskleurig. Hij vreest namelijk dat Kristof Calvo een grote kans maakt om de nieuwe premier te worden. "Bijna 60% stemt links of uiterst links in Wallonië", aldus De Wever op Radio 1.

Bij ons in Vlaanderen lijkt het erop dat N-VA de grootste partij zal blijven met 27,9% van de kiesintenties. Dat blijkt uit een peiling van VRT, De Standaard, RTBF en La Libre. Maar, Groen en Ecolo zouden samen de grootste fractie kunnen vormen. "Dan zal je zien dat Kristof Calvo misschien in de Zestien zal zitten, die wil dat ook", aldus De Wever. "Men is zich daar al op aan het voorbereiden met een onderhandelingsteam, dat is wel heel concreet. Dat is wat wij moeten tegenhouden." 

Bart De Wever zegt dat N-VA 30% zou moeten behalen om een uiterst linkse regering tegen te kunnen houden. "Dan denk ik dat wij de deur op slot kunnen doen en dat het onmogelijk wordt om naar een zeer linkse regering te gaan, die een belastingtsunami op de bevolking zou loslaten. Als alle kleintjes zich in de federale regering kunnen verzamelen, zal dat ook in Vlaanderen gevolgen hebben." 

"Als we kunnen regeren met centrumrechts, gaan we daarvoor. Als dat niet mogelijk is, leggen we het confederalisme op tafel." 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Regering  I  Premier  I  N365  I  Showbizz  I  Kristof Calvo