Van Aert zit met grote twijfels: "Moet ik het niet anders doen?"

Van Aert zit met grote twijfels:
Woensdag 12 December 2018 - 05:01   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Wout Van Aert is terug van zijn stage in Spanje. De veldrijder verbleef er twee weken. Nu zit hij met een dubbel gevoel, zo blijkt.

"Ik heb me de voorbije twee weken een paar keer de bedenking gemaakt dat ik tijdens die lange stageperiode een paar crossen heb laten liggen die ik verdomd graag rijd. Ik heb het over Mol, Essen en Overijse. Het voelt dubbel aan. Enerzijds heb ik die periode broodnodig om een basis te leggen voor de komende weken en maanden. Anderzijds denk ik: misschien moet ik het in de toekomst anders doen", zegt Van Aert in zijn column op Wielerflits.

“Ik moet er niet flauw over doen: toen ik zondag nog snel enkele fragmenten van de Druivencross bekeek, was dat met pijn in het hart”, vervolgt Van Aert. “Ik heb me de voorbije twee weken wel meermaals de bedenking gemaakt dat ik tijdens die lange stageperiode een aantal crossen heb laten liggen waarin ik in principe goed voor de dag moet komen. Ik won eerder drie keer op rij in Essen, in Mol was ik twee keer de beste en ook Overijse is een zalige omloop.”

Toekomst

“Dan vraag ik me echt af of ik dat in de toekomst niet anders moet aanpakken. Of ik mijn kalender anders moet opmaken. Voor het seizoen heb ik eerst alle wereldbekerwedstrijden vastgeprikt en daarna de puzzel gemaakt: wanneer kan ik er voor een langere periode uit om op stage aan mijn basis te werken. Want ook dat is een absolute noodzaak. Zeker als je daarna nog een voorjaar op de weg rijdt. En dan kom je al snel uit bij de twee voorbije weekends. Maar moet dat wel?”

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport