Donderdag 25 April 2019 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Inhaalrace van Van der Poel op Alaphilippe laat Lefevere niet los: "Het heeft echt geholpen"

Inhaalrace van Van der Poel op Alaphilippe laat Lefevere niet los:

Woensdag won Julian Alaphilippe de Waalse Pijl. In de Amstel Gold Race werd hij nog voorbijgesneld door Mathieu van der Poel na een ongelooflijke inhaalrace van de Nederlander.

Patrick Lefevere, ploegleider van Deceuninck-Quick.Step en van Alaphilippe, heeft toch wat problemen met de manier waarop het zich ontwikkelde in de Amstel Gold Race. "Alaphilippe en Fuglsang reden 38 kilometer met zijn tweeën op kop. Mathieu daarentegen had steeds een mikpunt. Hij deed het allemaal zelf, maar het hielp wel", vertelde hij in Extra Time Koers.

De rol van koersdirecteur Leo van Vliet vindt Lefevere ook bedenkelijk. "In de laatste kilometer komt hij 3 keer met zijn kop in beeld. Hij haalt daar de renners uit hun concentratie. En waarom? Omdat hij graag in beeld komt, want dat is zíjn koers. Hij is die dag de baron."

"Pas op, Leo is een vriend van mij. Maar ik trek het mij totaal niet aan wat hij hiervan denkt, want het is de waarheid. Een koersdirecteur heeft daar niets te zoeken. Niet dat hij daar de koers beïnvloedt, maar er hoeven geen motoren en vooral geen auto's meer tussen de groepjes te zitten."

Wat is jouw mening?