Chaos compleet: 'Mogi Bayat brengt RSCA plots serieus in de problemen' Sport
Sport

Chaos compleet: 'Mogi Bayat brengt RSCA plots serieus in de problemen'

Chaos compleet: 'Mogi Bayat brengt RSCA plots serieus in de problemen'

Mogi Bayat is ondanks de zaak Propere Handen toch alweer een tijdje actief als spelersmakelaar. De omstreden zaakwaarnemer is wel niet overal meer welkom. Zo wil het Anderlecht van voorzitter Marc Coucke geen zaken meer doen met Bayat.

Coucke besliste zelfs om de openstaande facturen aan Bayat niet te betalen. "Bayat pikt het niet dat clubs als Anderlecht zijn openstaande facturen niet betalen. Dat geld claimt hij via het gerecht en om zijn zaak kracht bij te zetten verzamelt Bayat nu attesten dat hij zijn transfers altijd correct afhandelde. Onder anderen Michel Louwagie (Gent) en Bruno Venanzi (Standard) tekenden zo'n getuigenis", zo schrijft Het Nieuwsblad.

1,7 miljoen euro

Het is dus duidelijk dat Bayat Coucke en Anderlecht op deze manier in de problemen wil brengen. Ook KV Mechelen betaalde de omstreden makelaar nog niet. "Bij Anderlecht heeft Bayats vennootschap zelfs nog 1,7 miljoen euro tegoed en via een beslagrechter liet Mogi dat geld al blokkeren op een ­rekening."

En ondertussen verzamelt Bayat dus attesten dat hij zijn transfers altijd correct afhandelde. "Verschillende clubbestuurders, maar ook bepaalde spelers kregen al dat verzoek. Het gaat onder meer om gewezen Anderlecht-bestuurders Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck, maar ook om Gent-manager Michel Louwagie, Standard-voorzitter Bruno Venanzi en zelfs RSCA-spelers Adrien Trebel en Dennis Appiah", besluit HNB.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws