Vrijdag 26 April 2019 - 13:00   I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Politieman steekt stiefdochter (5) in veel te heet bad: "Het water was 60 graden warm"

Een politieman uit Brussel hangt een celstraf van acht jaar boven het hoofd omdat hij de dochter van zijn vriendin een bad gaf in erg heet water. Het meisje hield er tweedegraads brandwonden over 60 procent van haar lichaam aan over.

Politieman steekt stiefdochter (5) in veel te heet bad:

Het slachtoffer was een meisje van 5 op het moment van de feiten in 2015. Ze werd in levensgevaar overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. De artsen vonden ook sporen van geweldpleging.

"Het water was meer dan 60 graden warm. Het dampte, zo heet was het”, aldus Sven Mary, de advocaat van de opa van het meisje. “Elke normale mens zou eerst gevoeld hebben hoe warm het water wel was alvorens dat kleine meisje erin te leggen. Maar niet Jan H.”

De man wilde volgens Mary zijn stiefdochter discipline bijbrengen. “Haar opmerking dat het water te warm was, wuifde hij weg. En wenen mocht zij niet, want dat was voor watjes. Pas toen er blaren op haar huid verschenen, haalde hij haar uit het bad. Het meisje moest echter eerst in haar blootje buiten de winterkou trotseren alvorens hij haar een douche gaf om haar lichaamstemperatuur te doen dalen."

De man houdt staande dat er geen kwaad opzet in het spel was. Hij is nog altijd actief als inspecteur bij de politie. In dat korps wil men niet reageren.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Brussel  I  n365