Zaterdag 27 April 2019 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Dag Allemaal  I   door Redactie

"Ik herken de gedrevenheid van Kristof Calvo in Anuna De Wever"

Mocht Kristof Calvo, kopstuk van Groen, vandaag een puber zijn dan zou hij de klimaatmarsen organiseren. Dat zegt zijn mama Martine in Dag Allemaal.

"Dat denk ik wel. Hij zat destijds ook in de leerlingenraad. Hij zorgde er zelfs voor dat in zijn school op de middag Spaanse les werd gegeven. Ik herken die gedrevenheid van Kristof in Anuna De Wever. Die klimaatspijbelaars hebben groot gelijk. Mocht Kristof destijds om die reden hebben willen spijbelen, had hij dat gerust gemogen van mij. Hij heeft echter nooit gespijbeld. Zégt hij", aldus Martine.

Zelf is Martine ook politiek actief. "Bij GroenPlus, de senioren. Vorig jaar ben ik opgekomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. En ik doe ook mee met de Grootouders voor het Klimaat, die de klimaatspijbelaars ’n hart onder de riem steken."

"Weet je, soms hebben mensen een verkeerd beeld van Kristof. Hij is zogezegd een roeper, een betweter, een droogstoppel. Terwijl hij veel gevoel voor humor heeft en zijn ongelijk kan toegeven als ’t moet. Hij is meer bezig met andermans belangen dan met die van zichzelf", benadrukt zijn mama.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kristof Calvo  I  Anuna De Wever  I  n365