Onbegrijpelijk: Man die leven van ziek kind beter maakte met cannabisolie, krijgt zware boete Royalty
Royalty

Onbegrijpelijk: Man die leven van ziek kind beter maakte met cannabisolie, krijgt zware boete

Onbegrijpelijk: Man die leven van ziek kind beter maakte met cannabisolie, krijgt zware boete

Louis E. (65) werkte jarenlang in de Antwerpse haven, waarbij hij zijn rug helemaal kapot heeft gewerkt. Bekende medicijnen bleken de pijn niet weg te nemen, tot hij cannabisolie probeerde. Dit was voor hem het licht aan het einde van de tunnel. Hij probeerde hier ook andere mensen mee te helpen, met succes. Maar het federale voedselagentschap FAVV kon hier niet mee lachen.

Een belangenvereniging rond medicinale cannabis diende klacht in bij FAVV tegen de man. Deze kon niet anders dan Louis voor de rechtbank te trekken, ondanks zijn goede bedoelingen.

Vier jaar geleden begon Louis met het verkopen van cannabisolie. Dit was onder andere een godsgeschenk voor Sofie Voncken (10), een Limburgs meisje met epileptie. "Ons gezin heeft alles aan Louis te danken”, aldus de vader aan Het Laatste Nieuws. “Hij heeft het leven van mijn dochter gered, gratis en voor niets. Momenteel gaat het heel goed met haar. Elke week gaat ze met kleine stapjes vooruit. Intussen kan ze al veel beter praten. Ze kan deelnemen aan een conversatie en we kunnen al echt een gesprek hebben. Dingen die we 2 of 3 jaar gelden nooit voor mogelijk hadden gehouden."

"Haar reguliere medicatie laten we niet achterwege, maar die is afgebouwd tot 2 in plaats van 5 dosissen anti-epileptica per dag. En daar is ze goed mee. Volledig afbouwen lukt niet, maar de combinatie van de reguliere en plantaardige middelen die ze nu krijgt, werkt heel goed voor haar."

Bij een huiszoeking bleek in bepaalde producten van Louis een veel te hoog gehalte te zitten aan de psychoactieve stof THC. Het bezit en de handel hiervan zijn strafbaar. De drempel ligt op 0,2%, maar in één van de spuiten van Louis werd 59% terug gevonden. Een concentratie die psychotische reacties zou kunnen veroorzaken.

De rechter had begrip voor de goede bedoelingen van Louis, en gaf hem daarom een minimumboete van 8.000 euro. Mensen die Louis kennen zijn daarom volop geld aan het inzamelen om samen de boete te kunnen betalen. Ze hebben intussen al 1.250 euro ingezameld van de 8.000 euro boete.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws