Trossard zet Club Brugge onder zeer zware druk Sport

Trossard zet Club Brugge onder zeer zware druk

Racing Genk heeft opnieuw een grote stap richting de titel gezet. Met nog vier speeldagen te gaan heeft Genk voorlopig negen punten voorsprong op Club Brugge en Antwerp. De Limburgers wonnen met 0-1 bij AA Gent dankzij een doelpunt van Leandro Trossard.

Genk kende een moeilijke eerste helft. Gent was zelfs de betere ploeg, de bezoekers speelden te mak. Ondanks alles was het toch Genk dat scoorde via de Japanner Ito. Die had echter een overtreding begaan op Brecht Dejaegere, waarna het doelpunt werd afgekeurd op aangeven van de VAR.

In de tweede helft - waarin Genk beter van start ging - was het al snel wél 0-1. Leandro Trossard trapte het leer héérlijk binnen. Nadien kwam Gent niet zo heel veel meer in de buurt van doelman Vukovic. Genk speelde het volwassen uit, zonder nog te demonstreren.