-->

Drama voor Colruyt én 'Kom op Tegen Kanker': Grote terugroepactie omwille van besmet vlees

Drama voor Colruyt én 'Kom op Tegen Kanker': Grote terugroepactie omwille van besmet vlees
Zondag 28 April 2019 - 07:00   I  Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

De Colruyt-keten kampt met een groot drama. Vlees van één van hun leveranciers lijkt besmet te zijn met een gevaarlijke bacterie. Zelfs gehakt dat in de Colruyt verkocht werd voor het goede doel 'Kom op Tegen Kanker', zou besmet kunnen zijn.

De Colruyt-keten besloot om een actie op te richten voor het goede doel 'Kom op Tegen Kanker'. Maar nu blijkt dat het gehakt in de 420 liter verkochte spaghettisaus, mogelijk besmet is met een gevaarlijke bacterie. "Beste kopers, kocht je vandaag (gisteren, nvdr.) bij Prinses Harte bolognesesaus met vlees, gelieve deze dan niet op te eten", meldt de vzw Prinses Harte. "We vernamen dat een aantal mensen de saus al at. Het blijft dus bang afwachten. Wij willen ons enorm verontschuldigen, al ligt dit volledig buiten onze wil. We nemen Colruyt niets kwalijk, maar we gaan wel een schadevergoeding eisen", aldus Muyldermans van de vzw Prinses Harte. "

Het voedelsagentschap roept een hele reeks vleesproducten terug die bij Colruyt verkocht zijn tussen 12 en 26 april. Het zou onder andere gaan om rosbief, worsten, vers rundvlees en hamburgers. Bij een interne controle bij één van de leveranciers, Viande De Liège, werd de gevaarlijke bacterie E Coli STEC gevonden. 

Mocht je vrezen dat je besmet bent met de bacterie, de symptomen zijn diarree, buikkrampen en braken en eventueel koorts. Normaal treden deze symptomen binnen één week op na consumptie. 

 

TAGS  I  colruyt  I  besmet vlees  I  N365