Genk toont veerkracht en sluit fantastisch 2018 af met zege tegen Gent Sport

Genk toont veerkracht en sluit fantastisch 2018 af met zege tegen Gent

KRC Genk heeft twaalf mooie maanden achter de rug en woensdag hebben Philippe Clement en de zijnen hun fantastisch 2018 afgesloten met een zege tegen AA Gent. Genk toonde veerkracht en zette een vroege 0-1-achterstand om in een 2-1-zege.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat AA Gent niet naar de Luminus Arena was afgezakt om zich in te graven. De Buffalo's speelden vrank en vrij en dat leverde al snel een doelpunt van Dylan Bronn op. De Tunesiër kon oprukken en poeierde de bal staalhaard in de kruisng: 0-1.

Genk beet van zich af en na slechte communicatie tussen Thoelen en Rosted kon Samatta profiteren en van dichtbij raak treffen: 1-1, ook de ruststand na een erg onderhoudende eerste helft.

Odjidja zakt weg; Gent nergens meer na rust

Na rust was het beste Gent van voor rust niet meer terug te zien. Odjidja zakte weg, en met hem ook de tien andere Buffalo's. Genk rook bloed en kon toeslaan op vrijschop: Pozuelo schilderde het leer op het hoofd van Dewaest en die deed de rest: 2-1.

In de slotfase pakte Rosted nog rood omdat hij de doorgebroken Ndongala neermaaide en maakte Heynen er met een frommelgoal nog 3-1 van. In de slotfase had de score nog kunnen oplopen, maar Genk scoorde niet meer.

Titelkandidaat nummer 1?

De Limburgers sluiten een fantastisch 2018 af met een overwinning en zullen na de jaarwisseling hoe dan ook één van de voornaamste kandidaten zijn om Club Brugge op te volgen als kampioen van België. Gent daarentegen zal nog moeten knokken om in play-off 1 te geraken.