Er is een coalitie in Ninove, Forza Ninove met 40% van stemmen naar oppositie Politiek
Politiek

Er is een coalitie in Ninove, Forza Ninove met 40% van stemmen naar oppositie

Er is een coalitie in Ninove, Forza Ninove met 40% van stemmen naar oppositie

Er is een coalitie gevormd in Ninove. N-VA’er Joost Arents in coalitie gestapt met Open Vld en Samen.

Forza Ninove verdwijnt naar de oppositie. De partij haalde op 14 oktober een monsterscore van 40 procent. Guy D’haeseleer kon echter geen enkele partij overtuigen om met hem een coalitie te vormen. Ook een poging om met Open Vld een meerderheid te vormen mislukte, omdat N-VA voor de oppositie bleef kiezen.

Joost Arents, één van de twee verkozenen van N-VA in Ninove, sluit zich nu toch aan bij Open Vld en Samen om een meerderheid op de been te brengen. Hij doet dat in persoonlijke naam, want zijn partij is niet akkoord. “Ik vond dat ik mijn nek moest uitsteken voor alle Ninovieters”, aldus Arents in Het Laatste Nieuws. “Ik wou niet dat Ninove in onbestuurbaarheid terechtkwam. Ik kon niet langer leven met het feit dat Ninove in een impasse zou blijven zitten."

"Ik heb Guy D’haeseleer tot op het laatste moment de kans gelaten om een coalitie te vormen. Toen heb ik contact opgenomen voor een gesprek met Tania De Jonge (Open Vld) en heb ik duidelijk gemaakt dat ik niet langer aan de zijlijn wou staan terwijl Ninove al maandenlang in een politiek uitzichtloze situatie verkeert. Ik besliste om mijn N-VA-petje af te zetten en mijn eigen petje op te zetten", zegt Arents.

Signaal

“Zowel de verkozenen van Open Vld, Samen en N-VA beseffen dat de uitslag van de verkiezingen een belangrijk signaal is naar de politiek toe”, klinkt het in een gezamenlijke mededeling. “Een signaal dat men niet kan negeren of ontkennen. Ninove is de laatste jaren enorm veranderd en dat zorgt voor uitdagingen, ongerustheid en spanningen. Heel wat Ninovieters vinden een koerswijziging noodzakelijk. De grootste uitdaging voor de komende zes jaar zal dus niet zijn om de problemen te benoemen, ook niet om ze te erkennen, maar om constructieve, ambitieuze, maar ook realistische oplossingen te vinden om ze aan te pakken

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws