Ryanair zwaar onder vuur nadat autistische jongen 29 euro moet betalen voor pop Buitenland
Buitenland

Ryanair zwaar onder vuur nadat autistische jongen 29 euro moet betalen voor pop

Ryanair zwaar onder vuur nadat autistische jongen 29 euro moet betalen voor pop

Ryanair ligt momenteel zwaar onder vuur. Een Britse vijftienjarige jongen met autisme moest van de crew 29 euro betalen omdat hij een pop bij zich had. "De pop is handbagage, en handbagage kost 29 euro", klonk het bij de crew van de maatschappij. Op sociale media krijgt de maatschappij de volle lading.

Mensen vinden het onrespectvol en pure geldklopperij dat de jongen 29 euro moet betalen voor zijn pop. Dit gebeurde op de luchthaven van Alicante vorige zaterdag. De jongen kreeg door heel de discussie een inzinking.

"Er werden vier à vijf agenten bijgehaald om hem de toegang tot de vlucht te ontzeggen. Ze raakten hem daarbij ook fysiek aan”, aldus de moeder Helen Estella op Facebook. “En dat terwijl hij de mentale leeftijd van een driejarige heeft. Nu is hij helemaal verstijfd van de schrik. Zijn begeleider vroeg speciale assistentie, maar dat werd geweigerd omdat hij kan stampen. Niet alle handicaps zijn zichtbaar, idioten! Een absolute schande is dit!"

De begeleider regelde uiteindelijk diezelfde dag nog een nieuwe vlucht bij een andere maatschappij, Jet2. "Daar mag Leo zelfs een hele rij inpalmen. Door de commotie moest hij medicijnen nemen en is hij slaperig geworden, maar geen probleem: nu is er tenminste een rolstoel voorzien. Het personeel zal hem bovendien als eerste op het vliegtuig laten plaatsnemen."

De moeder haalt fel uit naar Ryanair. "Door jullie schuld heeft mijn zoon voor de rest van zijn leven een vliegangst opgelopen. En hij moest pillen slikken, puur omdat jullie zo op winst uit zijn."

Ryanair reageert de zaak verder te onderzoeken als de vrouw een klacht wenst in te diene.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws