Wagner zorgt meteen voor commotie op eerste zitting van matchfixing-dossier

Wagner zorgt meteen voor commotie op eerste zitting van matchfixing-dossier
Dinsdag 30 April 2019 - 20:30   I   door Redactie

Bondsprocureur Kris Wagner doet opnieuw van zich spreken. Op de inleidende zitting van het matchfixing-dossier 'Operatie Zero' heeft hij onmiddellijk zijn tanden laten zien. Waasland-Beveren, KV Mechelen en andere betrokkenen weten dus meteen waar ze aan toe zijn.

In totaal zullen er zes zittingen plaatsvinden in het kader van het matchfixing-dossier. Die gaan allemaal door tussen zaterdag 18 en dinsdag 28 mei. Volgens de advocaten van de verdediging is die termijn niet realistisch. Zij willen meer tijd, maar Wagner maakte meteen gehakt van hun vraag.

"De advocaten van KV Mechelen horen bij de grootste advocatenkantoren van het land. Dus kunnen zij zonder problemen manschappen vrijmaken om zich zo snel mogelijk te buigen over dit dossier. De partijen kunnen het werk onder elkaar verdelen”, tekende Het Laatste Nieuwsop uit de mond van Wagner.

"Ik zie geen probleem met de conclusietermijnen"

Een uitspraak die enkele boze kreten uitlokte van de advocaten van verschillende beschuldigde partijen. Maar Wagner liet zich niet van de wijs brengen. "Hoe langer deze inleidende zitting duurt, hoe meer seconden wegtikken die jullie zouden kunnen gebruiken om aan jullie dossier te werken. Dus het is in jullie belang om dit niet onnodig te rekken.”

"Wie moeite heeft met het tempo van de procedure, moet iets anders gaan doen", ging Wagner verder. "Dit is een spoedprocedure. In een spoedprocedure gaat het spoedig. Het gaat hier om een gemiddeld complexe zaak. Het enige bovengemiddelde hier in die zaak is het aantal advocaten. Ik zie geen probleem met de conclusietermijnen."

Poll: Denk jij dat Waasland-Beveren en KV Mechelen uiteindelijk zullen degraderen?TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Waasland-Beveren  I  sport  I  voetbal