Ajax kan finale Champions League al ruiken na zege bij Tottenham Sport
Sport

Ajax kan finale Champions League al ruiken na zege bij Tottenham

Ajax kan finale Champions League al ruiken na zege bij Tottenham

Ajax kan de finale van de Champions League al ruiken. In de heenwedstrijd van de halve finale ging de Amsterdamse club met 0-1 winnen op het veld van Tottenham Hotspur. Donny van de Beek zorgde na een kwartier spelen voor het enige doelpunt van de partij.

Tijdens de eerste helft was Ajax heer en meester. Tottenham kwam er niet aan te pas en dat resulteerde na een kwartier spelen in het openingsdoelpunt van de bezoekers. Na een fraaie aanval werd van de Beek alleen voor Lloris gezet en de Nederlander schoof de 0-1 tegen de netten.

Vertonghen valt uit

Op slag van rust werden we opgeschrikt door een vreselijke blessure bij Jan Vertonghen. De Rode Duivel kwam tijdens een luchtduel onzacht in aanraking met Toby Alderweireld en moest het veld - wellicht met een neusbreuk en mogelijk zelfs een hersenschudding - verlaten.

Als bij wonder zorgde de vervanging van Vertonghen ervoor dat Tottenham opnieuw in de match kwam. Mauricio Pochettino ruilde zijn achterhoede met vijf in voor een met vier en dat loonde. Na de pauze was Tottenham gretiger, creatiever en sterker dan Ajax, maar de Amsterdammers bleven overeind tot en met het laatste fluitsignaal.

Ajax houdt stand

De ploeg van Erik ten Hag gaf nauwelijks kansen weg en zo bleef het 0-1. Volgende week woensdag kan Ajax geschiedenis schrijven. In de eigen Amsterdam Arena kunnen de Nederlanders zich plaatsen voor de finale van de Champions League. Tottenham staat voor een zware opdracht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws