KV Mechelen verrast AA Gent en wint Beker van België Sport
Sport

KV Mechelen verrast AA Gent en wint Beker van België

KV Mechelen heeft de Beker van België gewonnen. De promovendus uit 1B versloeg in de finale AA Gent met 1-2. KV Mechelen mag - als het niet veroordeeld wordt - meteen naar de groepsfase van de Europa League. Voor AA Gent dreigt een seizoen zonder Europees voetbal.

De sfeer was geweldig in de tribunes. Die vonk sloeg niet meteen over op het veld. De twee teams tastten elkaar aanvankelijk af. De wedstrijd brak echter open met de voorsprong van AA Gent. Eerst werden enkele schoten nog afgeblokt, maar uiteindelijk kon Dompé toch scoren.

Lang duurde de Gentse vreugde niet. Niet veel later nam Storm een bal lekker op de slof en maakte hij er 1-1 van. Gent hapte in het slot van de eerste helft zelfs naar adem. Gent ging wel weer vurig uit de startblokken in de tweede helft, maar het was Mechelen dat scoorde. Kaminski beoordeelde een vrije trap van Storm verkeerd en Méra kon profiteren. Nadien kon KVM rekenen op een fantastische doelman Verrips. Malinwa kreunde, maar kraakte niet. Tim Matthys kreeg op de counter zelfs nog een unieke mogelijkheid op de 1-3, maar de invaller liet het liggen om het al vroeger te beslissen.