Sven Nys merkt wat op tussen Van der Poel en Van Aert: "Er is iets veranderd" Sport
Sport

Sven Nys merkt wat op tussen Van der Poel en Van Aert: "Er is iets veranderd"

Sven Nys merkt wat op tussen Van der Poel en Van Aert: "Er is iets veranderd"

Mathieu Van der Poel houdt Wout Van Aert en de anderen met sprekend gemak af in de cross. Toch is er wat aan het gebeuren in het veldrijden: mental games.

Volgens Sven Nys is er wat beginnen borrelen: “Merken jullie het ook? De spelletjes zijn begonnen. Waarover ik het heb? Het WK. De strijd is begonnen. Sinds vorige week voel ik de spanning. Iedereen is op stage geweest. De cruciale periode is begonnen: dit is de opbouw richting hoogtepunt van het seizoen.”

Nys omschrijft het als "mental games" in Het Laatste Nieuws. “Zoals dat gedoe met die cooling down en die aftelklok in het tentje aan de finish. De mannen zijn mekaar aan het uitdagen. Ik zeg niet dat ze die relletjes bewust uitlokken, maar wel dat ze meer geprikkeld reageren. Ik merk dat bijvoorbeeld ook aan de interviews die Adrie van der Poel geeft. Ik voel dat er spanning op is komen zitten.”

Nys merkt ook een verschil bij Wout Van Aert. “Mijn indruk is dat Wout na zijn stage iets dichter bij Mathieu is gekomen”, zegt Nys. “Hij heeft goed kunnen trainen, zijn akkoord met Jumbo is rond: ik merk een andere Van Aert. Net zoals vorig jaar het geval was in deze periode.”

Sven Nys merkt wat op tussen Van der Poel en Van Aert: "Er is iets veranderd"

Zelfde scenario

Nys sluit niet uit dat er weer een gelijkaardig scenario komt zoals vorig jaar. Dat Van Aert net op het wereldkampioenschap toeslaat. “Kijk, als Mathieu fysiek en mentaal op zijn best is, dan steekt hij er bovenuit. Dan wordt hij wereldkam­pioen. Maar die garantie heeft hij niet. Je mag de druk die zo’n WK meebrengt niet onderschatten. Als je een heel seizoen overal de eerste bent, is de druk om te winnen enorm op het WK. Mathieu kan vooral verliezen in Bogense – ik heb die situatie zelf meer dan eens meegemaakt. Wout zit in de omgekeerde situatie en die is veel comfortabeler."

Populair

Laatste nieuws