Donderdag 2 Mei 2019 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Frank Deboosere kondigt bijzonder koud weer aan, zelfs sneeuw is mogelijk

Frank Deboosere kondigt bijzonder koud weer aan, zelfs sneeuw is mogelijk

Het weekend wordt koud en grillig. Er is zelfs smeltende sneeuw mogelijk. “We krijgen een typische situatie voor maartse buien”, zegt Frank Deboosere aan Het Nieuwsblad.

Het weerbericht voor dit weekend is toch wel even schrikken, aangezien we begin mei zijn. “Zaterdag is lokaal smeltende sneeuw mogelijk", klinkt het. De temperaturen zullen niet boven de 10 graden uitkomen.

“Die sneeuw gaat vooral over de Hoge Venen en de rest van Hoog-België, zodra je hoger zit dan 500 meter. Maar ook in Vlaanderen staan ons onstuimige dagen te wachten. Daar verwacht ik vooral stofhagel die even kan blijven liggen, waardoor alles is bedekt met een wit laagje”, zegt weerman Frank Deboosere.

“Het is dan ook nog maar begin mei, hé. Maar toegegeven, je ziet het niet zo vaak. Het is eerder een typische situatie die je associeert met maartse buien. Bovendien letten we daar in deze tijden van klimaatopwarming meer op, als het weer even onder het gemiddelde duikelt. Omdat we zulke omstandigheden niet meer gewoon zijn", aldus nog Deboosere.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Deboosere  I  n365  I  showbizz