Voetbalbond grijpt in: 'Deze Belgische clubs spelen volgend seizoen Europees' Sport
Sport

Voetbalbond grijpt in: 'Deze Belgische clubs spelen volgend seizoen Europees'

Voetbalbond grijpt in: 'Deze Belgische clubs spelen volgend seizoen Europees'

Het beloven nog enkele spannende weken te worden voor KV Mechelen en co. De kampioen uit 1B won woensdag de Beker van België, maar de kans is klein dat de bekerwinnaar volgend seizoen ook effectief in de Europa League uitkomt. De Belgische Voetbalbond (KBVB) werkt aan een oplossing voor de verdeling van de Europese tickets.

"Enkele uren na de bekerwinst van KV Mechelen dreigde de totale chaos", schrijft Het Laatste Nieuws. "Het rechtstreekse ticket voor de poules van de Europa League is in principe voor KVM. Maar hoe zou de verdeling van de Europese tickets eruitzien als de Geschillencommissie Hoger Beroep de Mechelaars schuldig zou bevinden aan matchvervalsing?

"De top van de voetbalbond verzamelde zich gisteren om zich te beraden over dat vraagstuk. Want het leek één grote soep. De reglementen van de bond geven geen uitsluitsel over hoe het in die situatie verder zou moeten. Maar volgens welingelichte bronnen heeft de KBVB een oplossing klaar."

Europese uitsluiting Mechelen verandert de zaken

De rest van het seizoen zal normaal verlopen. Dat wil zeggen dat de nummer vier uit play-off 1 sowieso tegen de winnaar uit play-off 2 zal spelen. "Maar als blijkt dat KVM Europees uitgesloten wordt, veranderen de zaken wat", benadrukt HLN. "Dan pakt de derde van play-off 1 het rechtstreekse ticket naar de poulefase van de Europa League."

"En dan komt de angel", begint de krant aan het besluit. "Als de vierde van play-off 1 de barragematch wint, pakt die het volgende ticket. In dat geval gaat het laatste Europa League-ticket naar het nummer vijf van play-off 1 en blijft de winnaar van play-off 2 achter met lege handen. Stel dat de winnaar van play-off 2 de barragematch wint, dan pakt die ploeg het tweede Europa League-ticket, en verschuift het laatste Europa League-ticket naar het nummer vier van play-off 1 - de verliezer van de barrage dus."

Populair

Laatste nieuws