Nieuwe bom in 'Propere Handen': "Dan blijven er maar 4 clubs over in Jupiler Pro League"

Nieuwe bom in 'Propere Handen':
Zaterdag 4 Mei 2019 - 15:00   I   door Redactie

De Belgische voetbalbond voerde een onderzoek naar matchfixing. Eigenaardig genoeg deed de KBVB geen beroep op spijtoptant Dejan Veljkovic, een spilfiguur in het hele verhaal.

Advocaat Kris Luyckx begrijpt er geen snars van. "Wij waren ten overstaan van de bond niet alleen bereid om in het matchfixingverhaal de beschikbare stukken aan elkaar te praten, maar ook om het veel grotere luik uit de doeken te doen: de contacten met de scheidsrechters, de schimmige en valse contracten, de scoutingverslagen", klinkt het.

"Blijkbaar vindt men die financiële fraude minder belangrijk dan ocharme twee wedstrijdjes of één wedstrijd die gemanipuleerd zou zijn, terwijl de kanker veel groter is", verwijst Luyckx naar de mogelijke sancties voor KV Mechelen en Waasland-Beveren in Sport/Voetbalmagazine.

"Alle clubs waarmee Veljkovic werkte, hebben boter op het hoofd. Als men de licenties van al die clubs moet afnemen, blijven er in 1A misschien maar vier clubs over."

Poll: Denk jij dat de zaak nog vele malen groter is dan enkele matchfixing bij WB en KVM?TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk  I  sport  I  voetbal  I  v24