KV Mechelen grijpt drastisch in en legt bom onder Belgische competitie Sport
Sport

KV Mechelen grijpt drastisch in en legt bom onder Belgische competitie

KV Mechelen grijpt drastisch in en legt bom onder Belgische competitie

KV Mechelen start dinsdag een procedure in kort geding om de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond in de zaak rond matchfixing te laten uitstellen. De club is van mening dat de rechten van de verdediging geschonden worden en wil de uitkomst van het strafonderzoek afwachten.

De Geschillencommissie Hoger Beroep oordeelt in zes zittingen tussen 18 en 28 mei over de matchfixing-zaak. Het bondsparket vordert de terugzetting van zowel Waasland-Beveren als KV Mechelen naar 1B.

Die beslissing wil KVM laten uitstellen tot na het gerechtelijk onderzoek. Malinwa is daarvoor een kort geding bij de Brusselse rechter gestart. Deze rechtszaak kan verregaande gevolgen hebben als KV Mechelen in het gelijk wordt gesteld. Dan komt de start van het nieuwe voetbalseizoen in het gedrang.

KV Mechelen dreigt nu ook teruggezet te worden naar de amateurreeksen omdat clubs die naar de rechter stappen, gesanctioneerd worden. Zo staat het in de reglementen van de Pro League. Al zijn er al flink wat vragen gesteld bij de rechtsgeldigheid van dat reglement.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws