Zuhal Demir haalt zwaar uit naar programma over ramadam op Studio Brussel Politiek
Politiek

Zuhal Demir haalt zwaar uit naar programma over ramadam op Studio Brussel

Zuhal Demir haalt zwaar uit naar programma over ramadam op Studio Brussel

Vanaf dinsdag presenteren drie Belgisch-Marokkaanse broers, Rachid, Mous en Youssef Lamrabet, vijf weken lang 'Ramadamadingdong' op Studio Brussel. Het wordt een programma over "hoe moslims de ramadam in België beleven". N-VA-politica is niet te spreken over zo'n luchtig programma over de ramadam.

"Het is geen politiek of religieus programma”, klinkt het bij Studio Brussel. Het is een neutrale show over de ramadam. Net daar wringt het schoentje voor Demir.

“Het lijkt wel alsof iedereen het wel over de ramadan wil hebben, maar niemand weet waar het echt over gaat: een geloofsbeleving in een godsdienst die mensen wil bekeren en zware beperkingen oplegt. Een godsdienst die worstelt met gelijke rechten voor holebi’s, gelijkheid van man en vrouw, de evolutie van de wetenschap...", schrijft ze op Facebook.

De ramadam “een uiting van hoe een religie, de islam, het maatschappelijk leven wil controleren en domineren. Dat moet een bron van diepe bezorgdheid zijn”, volgens Demir. Ze stelt voor dat het programma enkele pittige thema's aansnijdt zoals het feit dat kinderen op steeds jongere leeftijd moeten vasten.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws