Almaci (Groen) haalt zwaar uit naar N-VA: "Wel, waar blijven ze?" Politiek
Politiek

Almaci (Groen) haalt zwaar uit naar N-VA: "Wel, waar blijven ze?"

Almaci (Groen) haalt zwaar uit naar N-VA: "Wel, waar blijven ze?"

Meyrem Almaci (Groen) schiet in een interview met scherp naar de N-VA. “De N-VA voorspelde een catastrofe na het VN-migratiepact. Wel, waar blijven al die migranten", klinkt het in De Zondag.

De N-VA stapte uit de regering vanwege het VN-migratiepact. In de aanloop naar deze verkiezingen maakte de partij bekend dat het ditmaal "geen breekpunt" zal zijn bij de verkiezingen.

Almaci erkent dat de migratieproblematiek een "complexe uitdaging" is. Toch merkt ze op dat we momenteel niet overstroomd worden door migranten. “De aantallen zijn heus niet zo overweldigend als sommigen doen uitschijnen”, voert ze aan. “Dat neemt niet weg dat migratie wel degelijk een uitdaging vormt. De politiek moet een goed integratiebeleid voeren. Maar dat zie ik de N-VA niet doen, integendeel.”

Sommige collega's werken racisme volgens Almaci in de hand. “Politici van andere partijen versterken racisme door op sociale media hard tekeer te gaan tegen minderheden”, klinkt het. “Politieke leiders mogen die polarisering niet aanwakkeren. Sommige politici beseffen dat niet. Of willen dat niet beseffen. We zien dat ook in het migratiedebat. Soms worden minderheden gewoon ontmenselijkt. Ik vind dat vreselijk. Stop daarmee.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws