Club Brugge wint in Gent, VAR zorgt voor ongeziene taferelen Sport
Sport

Club Brugge wint in Gent, VAR zorgt voor ongeziene taferelen

Club Brugge wint in Gent, VAR zorgt voor ongeziene taferelen

Club Brugge heeft zondagavond de Slag om Vlaanderen gewonnen. De regerende landskampioen won in de Ghelamco Arena met het kleinste verschil van AA Gent en blijft zo kandidaat om zijn titel te prolongeren. Gent blijft ook na zeven speeldagen zonder zege in play-off 1.

In een gelijkopgaande aanvangsfase was het wachten op goede kansen. Gaandeweg werd Club Brugge beter en dat resulteerde na een goed halfuur spelen in het openingsdoelpunt. Vormer maakte zich sterk in de grote rechthoek en bediende Rits. Die deed de rest en joeg de bal van dichtbij in het dak van het doel: 0-1.

VAR eist hoofdrol op

Na rust werd de Slag om Vlaanderen vreemd. Gent ging op zoek naar de gelijkmaker, maar had weinig meeval. Verstraete raakte de lat en de goal van Odjidja werd afgekeurd omdat Dejaegere in buitenspelpositie stond en in het zicht van Club-doelman Horvath stond.

Aan de overkant gebeurde hetzelfde bij de goal van Vanaken. De Limburger lukte de 0-2, maar opnieuw greep de VAR in omdat Wesley offside stond en Kaminski hinderde. Of de Braziliaan effectief buitenspel stond was moeilijk uit te maken, maar het bleef wel 0-1.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws