Maandag 6 Mei 2019 - 09:35   I   Foto: Pixabay  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Vergeet de lente, het wordt deze week herfst: Zo slecht gaat het weer worden

Het mag dan wel lente zijn, buiten is daar niets van te merken. We krijgen een hele week wisselvallig herfstweer, zo meldt het KMI.

Vergeet de lente, het wordt deze week herfst: Zo slecht gaat het weer worden

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en trekt een buienzone van noordwest naar zuidoost over het land. In de voormiddag ligt die voornamelijk over het noordwesten van het land, in de namiddag vooral over het centrum en tegen de avond bereikt ze het zuidoosten van het land. Het blijft vrij fris met maxima tussen 7 en 12 graden. De wind wordt matig en vlak aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest, in de loop van de namiddag ruimend naar noordwest.

Vanavond vallen er eerst nog buien in de Ardennen, elders is het dan al droog. Vannacht wordt het dan overal droog maar blijft het grotendeels bewolkt. Lokaal vormt er zich nevel of mist. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 2 of 3 graden in het westen. De wind wordt zwak uit veranderlijke en later zuidelijke richtingen.

Dinsdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een licht buitje maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is nog altijd fris voor de tijd van het jaar met maxima van 9 tot 14 graden. Er staat een zwakke tot soms matige wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen, op het einde van dag krimpend naar zuidoost.

Woensdag trekt eerst een regenzone van zuid naar noord over het land. Daarna wordt het onstabiele met in de loop van de namiddag opklaringen maar ook buien in het binnenland die kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 10 graden in Hoog-België en 15 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidelijke en later zuidwestelijke richtingen.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het binnenland perioden van regen of ook enkele stevige buien met kans op onweer. De maxima liggen tussen 10 en 16 graden.

Vrijdag wordt een wisselvallige dag met vooral in het binnenland in de loop van de dag buien. Maxima liggen nog altijd tussen 10 tot 16 graden bij een matige zuidwestelijke tot westelijke wind.

Zaterdag blijft het wisselvallig met buien die zich landinwaarts ontwikkelen. Bij een aanwakkerende westen- tot noordwestenwind liggen de maxima rond 14 graden.

Zondag krijgen we waarschijnlijk te maken met een stevige noordwestelijke wind en wordt het niet warmer dan 12 of 13 graden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich landinwaarts buien.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  n365  I  showbizz