Anderlecht sluit 2018 hoopgevend af met zege Sport

Anderlecht sluit 2018 hoopgevend af met zege

Anderlecht heeft 2018 afgesloten met een overwinning. RSCA versloeg Waasland-Beveren met 3-0 en boekt zo vlak voor de winterstop nog een belangrijke overwinning.

Anderlecht klom al vroeg op voorsprong. Op aangeven van van Sven Kums trapte Landry Dimata van dichtbij in één tijd binnen. Nadien was het eenrichtingsverkeer, al was de amusementswaarde niet hoog.

Meteen na de rust ontsnapte Waasland-Beveren aan de 2-0. Morioka besloot in één tijd naast. Het was slechts uitstel, want niet veel later kwam het tweede paars-witte doelpunt er toch. Op aangeven van Kums scoorde Bornauw met het hoofd. Amuzu kwam nog enkele keren dicht bij de 3-0 en aan de overzijde moest Didillon nog ingrijpen met een uitstekende redding, maar er leek geen goal meer te zullen vallen. Tot in minuut 92 Dimata er nog 3-0 van maakte.