Opa Poulidor over Van der Poel? "Of hij de Tour kan winnen? Wel..." Sport
Sport

Opa Poulidor over Van der Poel? "Of hij de Tour kan winnen? Wel..."

Opa Poulidor over Van der Poel? "Of hij de Tour kan winnen? Wel..."

Raymond Poulidor is erg onder de indruk van zijn kleinzoon Mathieu van der Poel. “Hij is beter dan mij én dan zijn vader, die nochtans veel wedstrijden won", aldus de Fransman.

Van der Poel won onder meer de Amstel Gold Race. “Vergeet de Ronde van Vlaanderen niet: de Belgen bereiden zich op die wedstrijd vijf-zes maanden voor, hij komt net van het veldrijden en zonder al zijn pech is hij daar ook de beste. Mathieu is de morele winnaar van de Ronde”, zegt Poulidor aan NOS.

Op de vraag of Van der Poel naar zijn grootvader luistert is Poulidor duidelijk. “Hij luistert naar niemand. Hij stippelt zelf zijn carrière uit, wat erg bijzonder is. Op die leeftijd zie je dat nooit", klinkt het.

Poulidor werd drie keer tweede in de Ronde van Frankrijk. Nooit kon hij de gele trui aantrekken. “Of Mathieu de Tour kan winnen weet ik niet. Hij heeft op zijn 24ste al een indrukwekkend palmares. In elke discipline waar hij start, past hij zich aan en doet hij mee voor de prijzen. Als Mathieu ooit de Tour rijdt, zal hij ook daar goede resultaten behalen”

Populair

Laatste nieuws