"Mathieu van der Poel staat voor een heel moeilijke keuze" Sport
Sport

"Mathieu van der Poel staat voor een heel moeilijke keuze"

"Mathieu van der Poel staat voor een heel moeilijke keuze"

Wout Van Aert past voor het WK wielrennen in Yorkshire in september. Mathieu van der Poel komt mogelijk wel nog aan de start.

Bondscoach Koos Moerenhout ging in februari het parcours al verkennen. "Ik had die eerste verkenning nodig om naar Mathieu van der Poel te trekken en hem een beeld te geven van wat Yorkshire 2019 wordt", vertelt Moerenhout in Het Nieuwsblad. "Het wordt een WK waarin je de eerste vijftig kilometer misschien wel achteraan kunt freewheelen, maar daarna moet je vol op pad."

"Het gaat tegelijk heel slopend en heel hectisch zijn. Een vergelijking met de Ardennen of de Amstel gaat toch wel op. Hij moet er voor gaan", stelt Moerenhout.

"Ik snap dat Mathieu voor een moeilijke keuze staat, er is op 1 september het WK mountainbike in Mont Sainte-Anne. Als je als renner multidisciplinair bezig bent, moet je nu eenmaal moeilijke beslissingen nemen. Van Aert moet schipperen tussen twee disciplines, Van der Poel zelfs tussen drie. De manier waarop hij van het veld naar de weg switchte, bewijst dat hij en zijn omgeving dat prima aankunnen. Mathieu is aan zet."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws