KV Mechelen zorgt voor "ongeziene chaos" in Jupiler Pro League: Mogelijk 3 clubs extra in 1A Sport
Sport

KV Mechelen zorgt voor "ongeziene chaos" in Jupiler Pro League: Mogelijk 3 clubs extra in 1A

KV Mechelen zorgt voor "ongeziene chaos" in Jupiler Pro League: Mogelijk 3 clubs extra in 1A

KV Mechelen dreigt veroordeeld te worden door de Belgische voetbalbond voor matchfixing. Daarom zet Malinwa nu alle juridische middelen in om dat te vermijden en dus een degradatie naar 1B af te wenden. Zo werd er al een kort geding aangespannen tegen de KBVB.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, vreest voor een enorme chaos. "Het is niet onlogisch dat zij op alle mogelijke manieren hun vel proberen te redden. Wat mij meer bezighoudt, is wat dit zal teweegbrengen bij de andere clubs. Hoe zullen zij reageren als Mechelen gelijk krijgt voor die burgerlijke rechtbank?", aldus Sys.

"Dan wordt het een ware procedureslag, waarvan niemand het einde kan zien. Dat krijg je volgens mij nooit meer uitgeklaard tegen juni. Wat betekent dat een aantal clubs de voorbereiding op het nieuwe seizoen zullen starten zonder te weten in welke reeks ze uitkomen. Een nooit geziene chaos dreigt."

"Voor het imago van het Belgische voetbal is dit barslecht. Wie weet komen ze straks met een compromis, een competitie met 19 ploegen bijvoorbeeld. Want het heeft geen zin om die competitiestart te gaan uitstellen, zulke processen kunnen immers nog jaren aanslepen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws