Dinsdag 7 Mei 2019 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Humo  I   door Redactie

Anuna De Wever: "Migranten en vluchtelingen zijn echt geen groot probleem in België"

Anuna De Wever vindt de vluchtelingenproblematiek helemaal niet zo groot in België. Sommige politici zijn dat volgens haar fel aan het overdrijven.

Anuna De Wever:

"We gingen op schooluitstap naar het Vlaams Parlement. De bedoeling was om daar een simulatiedebat over asiel en migratie te voeren. We werden onderverdeeld in politieke partijen. Ik zit bij Groen - helemaal toevallig, want we trokken kaartjes. Onder andere Ingrid Pira, Peter De Roover en Willem-Frederik Schiltz kwamen de verschillende groepjes voorbereiden", vertelt Anuna in haar dagboek in Humo.

"Daarna moesten we het halfrond in om onze partijpunten uiteen te zetten. Debatteren doe ik echt graag, en zeker over dit onderwerp. Ik heb er zelfs mijn eindwerk over gemaakt. Twee jaar aan gewerkt! Migranten en vluchtelingen zijn echt niet zo'n groot probleem in België als sommige politici laten uitschijnen. We vangen hier amper 30.000 mensen op. De meerderheid van de vluchtelingen, ik geloof 86 procent, wordt in ontwikkelingslanden opgevangen, niet in rijke landen."

"Het enige Europese land in de top 10 is Duitsland, met bijna 500.000 vluchtelingen. Just saying. Die mensen ondernemen een levensgevaarlijke reis en zitten hier dan in de miserie. Het is onze plicht om hen te helpen. En trouwens, politici die zich zorgen maken over het aantal vluchtelingen zetten zich maar beter in voor het klimaat. De stroom klimaatvluchtelingen die op ons afkomt is gigantisch."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  showbizz  I  n365