Chaos compleet: 'Jupiler Pro League volgend seizoen met deze 18 (!) clubs' Sport
Sport

Chaos compleet: 'Jupiler Pro League volgend seizoen met deze 18 (!) clubs'

Chaos compleet: 'Jupiler Pro League volgend seizoen met deze 18 (!) clubs'

De chaos in het Belgische voetbal lijkt nu écht wel compleet. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de Jupiler Pro League volgend seizoen van start gaan met maar liefst 18 ploegen.

Doordat het scenario met 18 clubs geopperd wordt, zouden niet alleen KV Mechelen, maar ook Waasland-Beveren Sporting Lokeren en Beerschot Wilrijk vanaf volgend seizoen in 1A spelen.

"Piste die leeft"

"Het is een piste die leeft, om te voorkomen dat de competitie overhoop gezet zou worden door een juridische cascade", schrijft Het Laatste Nieuws. "Gevreesd wordt immers dat Lokeren en Beerschot-Wilrijk als 'benadeelden' in het verweer zullen gaan als KV Mechelen en Waasland-Beveren vrijgesproken zouden worden."

"Wij gaan er nog altijd vanuit dat we op 17 mei te horen krijgen dat de procedure van Mechelen afgewezen wordt", zegt Francis Vrancken, mede-eigenaar van Beerschot Wilrijk, in de krant. "Dat is voor ons nog altijd scenario A. Als dat niet het geval is, zullen wij ons daarna beraden."

Over twee jaar met 20 clubs in 1A?

"De piste van een competitie met 18 - met Mechelen, Waasland-Beveren, Lokeren en Beerschot Wilrijk - zou kunnen voorkomen dat de competitie achteraf overhoop gezet wordt, vinden sommigen. De kalender wordt immers bekendgemaakt op 1 juli, op een moment dat mogelijk niet iedereen is uitgeprocedeerd", schrijft HLN nog.

"Vraag is wel hoe het dan moet met de play-offs, als de reguliere competitie al 34 speeldagen zou tellen. En wat met 1B? Spelen daar dan slechts 6 ploegen? De vrees bestaat ook dat de piste met een competitie met 18 alleen maar opgeworpen wordt als opstap naar een competitie met 20 een jaar later."

1A ziet er volgend seizoen mogelijk zo uit:

KRC Genk
Club Brugge
Antwerp
Standard
Anderlecht
AA Gent
STVV
Charleroi
KV Kortrijk
Moeskroen
Cercle Brugge
Zulte Waregem
KV Oostende
KAS Eupen
KV Mechelen
Waasland-Beveren
Sporting Lokeren
Beerschot Wilrijk

Populair

Laatste nieuws