'Mogi Bayat laat serieuze bom ontploffen bij Standard' Sport
Sport

'Mogi Bayat laat serieuze bom ontploffen bij Standard'

'Mogi Bayat laat serieuze bom ontploffen bij Standard'

Hij was lange tijd de huismakelaar van RSC Anderlecht, maar tegenwoordig bakt Mogi Bayat zoete broodjes met het bestuur van Standard. Al is de aanwezigheid van Bayat op Sclessin niet voor iedereen goed nieuws.

Sport/Voetbalmagazine weet dat Bayat een serieuze bom heeft laten ontploffen bij Standard. Zo is hij verantwoordelijk voor het nakende vertrek van Olivier Renard. Die was voor de komst van Michel Preud'homme en de aanwezigheid van Bayat nog sportief directeur bij De Rouches, maar is nu overbodig geworden.

"De voormalige sportief directeur Olivier Renard, gedegradeerd tot directeur aanwervingen, die de komst van Marin en Djenepo op zijn conto mag schrijven (met de hulp van zijn gewezen rechterhand Christophe Lonnoy, die de club in januari verlaten heeft), blijft allicht niet lang meer bij Standard", schrijft het weekblad.

Renard weigerde Refaelov

"Zijn macht binnen de club is totaal weggevloeid. Renard verzette zich in de zomer tegen de komst van Lior Refaelov, een speler die Preud’homme graag had gewild, maar wiens brutosalaris rond het miljoen euro lag. In de loop der maanden werd Renard binnen de club meer en meer aan de kant geschoven."

"Door de machtsgreep van Bayat is de ex-sportief directeur geïsoleerd geraakt en waarschijnlijk behoort hij komende zomer tot de vele vertrekkers. Exit Renard dus waarschijnlijk", besluit Sport/Voetbalmagazine.

Populair

Laatste nieuws