Woensdag 8 Mei 2019 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Vriendinnen en zus van Julie Van Espen schrijven open brief naar burgemeester Bart De Wever

Vriendinnen en zus van Julie Van Espen schrijven open brief naar burgemeester Bart De Wever

Een groep vriendinnen van de vermoorde Julie Van Espen en haar zus hebben een open brief geschreven naar de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de burgemeesters van de Antwerpse randgemeenten. Ze vragen de veiligheid op de fietsroutes naar de Antwerpse binnenstad te verhogen.

In de brief staat dat heel wat meisjes, maar ook jongens, ouders en grootouders bang zijn na de gebeurtenissen aan het Albertkanaal van Merksem om nog alleen naar Antwerpen te fietsen. “In de campagne ‘Slim naar Antwerpen’ roept men iedereen op om onder meer met de fiets naar Antwerpen te komen”, klinkt het. “Julie was hier een voorstander van en raadde dan ook iedereen aan om dit te doen. Ze gaf ons allemaal het goede voorbeeld dat ze nu bekocht heeft met haar leven.”

De vriendinnen hebben "Project Julie" in het leven geroepen om de veiligheid langs de Antwerpse fietsroutes te vergroten. “Het moet algemeen geweten zijn dat iedereen op deze routes gefilmd wordt”, klinkt het. “Vergeet niet dat de camera van het nieuwe sportcomplex in Merksem de énige reden is dat we de dader zo snel hebben kunnen ontmaskeren.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Julie Van Espen  I  n365